
چگونه نیروی هوایی و قدرت هوایی ایران قربانی شد؟+فیلم
در سال 2016، ایران فرصت دریافت 30 جنگنده مدرن از چین را داشت، اما دولت روحانی این قرارداد را لغو و به جای آن، جنگندههای فرسوده میراژ از فرانسه را انتخاب کرد.
به گزارش تجارت ایده آل، نیروی هوایی کشور زمانی که در آستانه دریافت ۳۰ فروند جنگنده نسل چهارم از چین قرار داشت؛ قراردادی راهبردی که میتوانست موازنه قدرت هوایی منطقه را به نفع ایران تغییر دهد. اما حسن روحانی، رئیسجمهور وقت، با نادیدهگرفتن ملاحظات نظامی و امنیتی، این قرارداد را ملغی کرد و گزینهای عجیب را روی میز گذاشت؛ خرید جنگندههای فرسوده میراژ از فرانسه!
پیشنهاد خرید میراژ توسط سخنگوی دولت، آن هم در شرایطی که دهها کشور این هواپیما را از رده خارج کردهاند، نه تنها نشانهای از ناآگاهی نظامی، بلکه اوج سادهلوحی دیپلماتیک بود.
اما عواقب این تصمیم فقط روی کاغذ نماند. در جنگ ۱۲ روزه ایران با اسرائیل، رژیم صهیونیستی با تمام قوا به کشورمان حملهور شد. در کنار قدرت بالای پدافندی ایران، با وجود جنگندههای مدرن میتوانستیم ضربات کاریتری بر رژیم صهیونیستی وارد کنیم.
سلام
پیشنهاد دبیر .؟ اولین سوال : در برنامه 5 ساله مصوب مجلس شورای اسلامی ( قانون توسعه 5 ساله ) برای دولت خرید یا تامبن جنگنده تا قبل از دولت روحانی بوده است. ( جواب خیر ) بعد از تصویب برجام سخنگو دولت اعلام کرد لایحه ای جهت خرید جنگنده به مجلس ارسال کرده است.
دومین سوال : بدون تصویب قرارداد راهبردی بین دولت ایران – روسیه یا چین چندین ساله امکان خرید جنگنده ( سلاح استراتژیک ) وجود دارد. ( جواب خیر – چون جنگنده لبه تکنولوژی دفاعی یک کشور است – و هیچ کشوری اسرار نظامی خود را به دوستانش به اشتراک نمی گذارد . اسرارات به دوستانت نگو )
سومین سوال : سردبیر محترم اگر این خبر برای شما دارای ارزش است. لطفا جواب سخنگو دولت وقت در این خصوص را هم منتشر فرمایید.
من نظرات این نظریه پرداز را هر روز پیگیری می کنم . منتقد خوبیست. اما وقتی نظراتش را با سایر دوستان منتقد جمع بندی می کنید. کمی نظراتش روی هواست. ( به نظر میرسه ایشان کار اجرایی نکرده است ) البته بهتر از خیلی هاست.