
چرا اقتصاد ایران مصرفگرا است؟
بررسیها نشان میدهد عمده مقادیر تولیدی در اقتصاد ایران به وسیله مصرفکنندگان نهایی تقاضا میشود. از همینرو میتوان گفت اقتصاد کشور یک اقتصاد مصرفگرا و نه تولیدمحور است.
به گزارش تجارت ایدهآل، سهم تقاضای نهایی در ۵ بخش از ۶ بخش اصلی اقتصاد ایران بالاتر از تقاضای واسطهای بوده است. این بخشها شامل ((خدمات)) ، ((ساختمان)) ، ((معادن، نفت و گاز)) ، ((کشاورزی)) و ((صنایع)) میشود.
بنا بر گزارش اکوایران، با وجود اینکه مسئولان کشور علت ناترازی انرژی را مصرف بالای مردم میدانند اما اعداد و ارقام حداقل در سال ۱۳۹۵ حاکی از آن است که سهم تقاضای واسطهای بخش ((آب ، برق و گاز)) دو برابر تقاضای نهایی یا همان مصرف مردمی است.
بال پژوهشی مجلس براساس دادهها و ارقام ماتریس حسابداری اجتماعی مالی بانک مرکزی در سال ۱۳۹۵ که اقتصاد کشور را به شش بخش ((کشاورزی)) ، ((معادن، نفت و گاز)) ، ((صنایع))، ((آب، برق و گاز)) ، ((ساختمان)) و ((خدمات)) تقسیم کرده ، اقدام به بررسی تحولات مربوط به هر بخش و کل اقتصاد ایران کرده است.
چرا اقتصاد ایران مصرفگرا است؟
براساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس ۳۴ درصد از تولیدات اقتصاد ایران توسط بخشهای واسطهای و ۶۶ درصد توسط مصرفکنندگان نهایی تقاضا میشود. این امر نشان میدهد که مصرف نهایی، محرک اصلی تقاضا در کشور است.