
فرار بیسابقه پول حقیقی از بورس؛ رنگ قرمز بر نقشه بازار سهام
در آغاز معاملات هفته سوم اردیبهشت، شاخص کل بورس با افت ۲ درصدی به سطح ۳ میلیون و ۱۱۶ هزار واحد سقوط کرد و شاخص هموزن نیز با کاهش ۱.۱ درصدی به ۹۳۳ هزار واحد رسید.
به گزارش تجارت ایدهآل،معاملات هفته سوم اردیبهشت در حالی شروع شد شاخص کل بورس با افت تقریبا ۲ درصدی به تراز ۳میلیون و ۱۱۶ هزار واحدی رسید. شاخص هموزن هم با شتاب کمتری در مسیر سقوط قرار گرفت و با افت ۱.۱ درصدی در سطح ۹۳۳ هزار واحدی قرار گرفت.
بورس امروز را با سهم ۷۵ درصدی رنگ قرمز در نقشه بازار در حالی به پایان رساند که نمادهای فارس و فولاد و وبملت سرعتگیر شاخص کل بورس بودند. نماد های افق و کگل هم در تلاش برای رشد شاخص بودند.
در روزی که ارزش معاملات خرد ۱۲ همت بود و حدود ۴ همت هم پول حقیقی از معاملات بازار خرد خارج شد شدت خروج پول حقیقی بیش از ۳۳ درصد شد. خروج پول ۴ هزار میلیارد تومانی از بازار در حالی رقم خورد که این میزان از خروج نقدینگی از اواسط اردیبهشت ۱۴۰۲ بی سابقه بود.
در جریان معاملات امروز بانکی ها سردمدار ارزش معاملات بودند و نمادهای این گروه بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان معامله شدند. پس از آن خودرویی ها در رتبه دوم با ۱.۴ همت و محصولات شیمیایی در رتبه سوم با ۷۶۱ میلیارد تومان قرار گرفتند.
ضمن این که از منظر خروج پول هم بانکی ها با ۱.۳ همت بیشترین سرمایه حقیقی را از دست دادند. خودرویی ها هم با ۳۹۴ میلیارد تومان در رتبه دوم خروج پول قرار گرفتند. در بین صنایع بورسی، استخراج کانه های فلزی با ۲۵ میلیارد تومان یکی از معدود گروههایی بود که ورود پول را ثبت کرد.

واکنش منفی بورس به تحولات سیاسی
امیر عباس باقری – کارشناس بازار سهام در گفت و گو با اکوایران گفت: بازارسرمایه در نخستین روز معاملاتی هفته، واکنشی منفی به تحولات سیاسی روزهای پایانی هفته گذشته نشان داد.
وی در ادامه افزود: با توجه به خبر لغو مذاکرات میان ایران و آمریکا که عصر پنجشنبه در رسانهها منتشر شد، کاملاً قابل پیشبینی بود که بازار روز شنبه را با فشار فروش و کاهش شاخص کل آغاز کند؛ این اتفاق دقیقاً همانطور که انتظار میرفت رخ داد و شاخص کل بورس با افتی بیش از ۶۰ هزار واحد، به محدوده ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی رسید.
فشار فروش در اکثر نمادها
این فعال بازار سرمایه تصریح کرد: رفتار هیجانی سهامداران در نخستین ساعات بازار باعث افزایش عرضهها و فشار فروش در اکثر نمادهای بزرگ و شاخصساز شد؛ این در حالی است که بسیاری از فعالان بازار معتقد بودند این واکنش منفی میتواند مقطعی و تحتتأثیر فضای روانی ناشی از اخبار سیاسی باشد.
به گفته باقری؛ انتظار میرود که در صورت مخابره سیگنالهای مثبت از سوی طرفین مذاکره در روزهای دوشنبه و سهشنبه، بازار بتواند بخشی از افتهای اخیر خود را جبران کرده و مجدداً به مسیر صعودی بازگردد.
هیجانات کاهش خواهند یافت
وی خاطرنشان کرد: تجربه گذشته نشان داده است که بازار سرمایه نسبت به اخبار سیاسی و بهویژه مذاکرات هستهای، واکنشهای سریع و شدیدی دارد، اما معمولاً پس از فروکش کردن هیجانات اولیه، به تحلیلهای بنیادی بازمیگردد.
این تحلیلگر بازا رسرمایه در پایان عنوان کرد: بهطور کلی، چنانچه ابهامات سیاسی کاهش یابد و نشانههایی از بازگشت به میز مذاکره به گوش برسد، میتوان به بهبود نسبی بازار در روزهای پایانی هفته جاری امیدوار بود.