ذخایر دامی کشور در وضعیت مطلوب؛ کاهش قیمت گوشت قرمز ادامه دارد

بررسی وضعیت تولید و عرضه گوشت قرمز در کشور نشان می‌دهد ذخایر دامی کشور وضعیت مطلوبی دارد؛ رئیس شورای تأمین دام کشور با اشاره به افزایش ۲۰ درصدی کشتار دام و کاهش ۱۰ هزار تومانی قیمت گوشت در هفته اخیر گفت: روند کاهش قیمت‌ها ادامه دارد.

به گزارش تجارت ایده‌آل، بازار گوشت قرمز ایران در ماه‌های اخیر تحولات قابل‌توجهی را تجربه کرده.

با این وجود، چالش‌های مهمی پیش‌روی این صنعت قرار دارد. بالا بودن هزینه‌های تولید که منجر به افزایش قیمت تمام‌شده گوشت می‌شود،

همچنان یکی از دغدغه‌های اصلی فعالان این حوزه است. از طرف دیگر، محدودیت‌های صادراتی و نیاز به توسعه بازار‌های خارجی نیز از

دیگر مسائلی است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

در این میان، نقش سیاست‌های تنظیم بازار بسیار حائز اهمیت است. دولت با در پیش‌گرفتن راهکار‌هایی مانند توزیع گوشت منجمد

با قیمت مناسب و کنترل قیمت‌ها بر اساس سازوکار عرضه و تقاضا، تلاش کرده تا تعادل نسبی در بازار ایجاد کند.

ایران چهارمین تولیدکننده بزرگ دام سبک در جهان

منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام کشور در گفت‌و‌گو با میزان به بررسی آخرین وضعیت تولید، ذخایر و قیمت گوشت قرمز

پرداخت و گفت: با استناد به آمار سازمان خواربار جهانی (FAO) ایران با دارا بودن ۵۰ میلیون رأس دام سبک،

پس از چین، هند و استرالیا، در رده چهارم تولیدکنندگان بزرگ جهان قرار دارد.

وی در ادامه به رشد چشم‌گیر تولید گوساله اشاره کرد و افزود: در بخش گوساله شاهد رشد قابل‌توجهی بوده‌ایم که این

امر باعث ارتقای جایگاه ایران در رتبه‌بندی جهانی شده است. اگرچه هنوز در رده بیست‌ویکم قرار داریم، اما توانایی رشد بیشتری وجود دارد.

آخرین وضعیت ذخایر استراتژیک گوشت قرمز

رئیس شورای تأمین دام با تأکید بر وضعیت مطلوب ذخایر دامی کشور گفت: هم‌اکنون در شرایط کاملاً سفید قرار داریم.

ذخایر گوشت منجمد در سردخانه‌ها بسیار بالا است و از طرفی ذخایر دام زنده نیز در وضعیت مناسبی قرار دارد.

وی افزود: میزان ذخایر فعلی به‌حدی است که نه تنها نیاز داخلی را به خوبی پوشش می‌دهد، بلکه در برخی موارد از تقاضای

بازار نیز پیشی گرفته است.

وضعیت قیمت‌های گوشت قرمز در بازار

پوریان در توضیح قیمت گوشت اظهار کرد: دام گوسفندی (بره بالای یک سال) به ازای هر کیلوگرم ۲۶۰ تا ۲۹۰ هزار تومان،

دام گوساله ۱۷۰ تا ۱۹۰ هزار تومان، قیمت عمده گوشت گوساله کیلویی حدود ۳۵۰ هزار تومان، قیمت عمده

گوشت گوسفند حدود ۳۷۰ هزار تومان و قیمت خرده‌فروشی (ران بره درجه یک) در قصابی‌ها ۶۵۰ تا ۷۰۰ هزار تومان بوده است.

وی تصریح کرد: در هفته اخیر شاهد کاهش حدود ۱۰ هزار تومانی قیمت در اکثر اقلام دام زنده و لاشه بوده‌ایم که این روند نزولی ادامه دارد.

رئیس شورای تأمین دام چند عامل کلیدی را در کاهش قیمت‌ها مؤثر دانست و افزود: افزایش ۲۰ درصدی کشتار دام نسبت

به ماه گذشته، عرضه گسترده دام‌های باقی‌مانده از سال گذشته به بازار، ورود بره‌های ۶-۷ ماهه به چرخه عرضه و

کاهش تقاضا به دلیل گرم‌شدن هوا در روند نزولی قیمت‌ها تاثیرگذار بوده است.

پوریان به ۲ چالش اساسی پیش‌رو تولید و عرضه دام اشاره کرد و گفت: تولید گوشت در کشور هزینه بالایی دارد که این امر

به گرانی قیمت نهایی منجر شده و موجب نارضایتی مصرف‌کنندگان شده است.

وی نیاز به توسعه صادرات را یکی دیگر از چالش‌ها دانست و گفت: ظرفیت فعلی صادرات دام سبک یک میلیون رأس

و دام سنگین ۲۰۰ هزار رأس است که باید افزایش یابد. در غیر این صورت با مازاد عرضه مواجه خواهیم شد.

پوریان با اشاره به چشم‌انداز آینده بازار اظهار کرد: با توجه به افزایش عرضه و ثبات تقاضا، پیش‌بینی می‌شود روند کاهشی

قیمت‌ها در هفته‌های آینده نیز ادامه یابد.

1 دیدگاه

  1. قیمت گوشت را به یک میلیون رساندند اونوقت ۱۰۰ هزار تومن پایین میارن میگن قیمت گوشت کاهش یافت . خیلی مملکت مسخره ای شده . هشتاد میلیون جمعیت و دست در جیب یکدیگر . تمام مملکت را فساد اقتصادی و اخلاقی و اجتماعی فرا گرفته .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بابک, [18/12/1403 11:11 ق.ظ]