توصیه‌های بهداشتی و پنج کلید طلایی برای دستیابی به غذایی سالم تر و ایمن تر

مدیر سلامت محیط و کار معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پنج کلید طلایی برای دستیابی به غذایی سالم تر و ایمن تر شامل تمیز نگه داشتن محیط و تجهیزات و شستشوی مکرر دستها، جداسازی غذاهای خام از غذاهای پخته شده ، طبخ کامل مواد غذایی، نگهداری مواد غذایی در درجه حرارت مناسب، استفاده از آب و مواد اولیه سالم جهت طبخ غذا است که می‌تواند مانع شیوع بیماری‌های منتقله از آّب و غذا شود.

به گزارش تجارت ایده‌آل، دکتر فرشید وفا افزود: شهروندان عزیز برای اطمینان از شرایط بهداشتی نگهداری و مصرف مواد غذایی در شرایط بحران و سفر  موارد ذیل را  رعایت کنند:

مواد غذایی را از فروشگاه های دارای مجوز که مقررات بهداشتی را رعایت می کنند تهیه نمایند .

از مواد غذایی بسته بندی با تاریخ تولید و انقضا و دارای پروانه ساخت استفاده نمایند.

از خرید مواد غذایی که توسط فروشندگان دوره گرد عرضه می گردد جدا” خودداری گردد.

قبل از آماده سازی مواد غذایی و خوردن غذا و پس از رفتن به توالت ، حتما دستان خود را با آب و صابون بشوئید.

در زمان سفر یک ضدعفونی کننده الکلی دست (حداقل ۶۰درصد الکل) به همراه داشته باشید تا در صورتی عدم دسترسی به آب تمیز و بهداشتی از آن استفاده کنید .

از یخ های بدون بسته بندی و فاقد مشخصات و یا یخ هایی که در شرایط غیر بهداشتی نگهداری و توزیع می شود به هیچ وجه به صورت مستقیم برای آشامیدن استفاده نکنید.

غذاهای گرم را دمای بالاتر ۶۰ درجه سانتی گراد و غذاهای سرد را دردمای پایین تر از ۵ درجه سانتی گراد نگهداری کنید.

درصورت استفاده مجدد از غذاهای پخته شده باید تا دمای ۷۰ درجه سانتی گراد حرارت داده شود.

از مصرف میوه و سبزیجات خام که شستشو و گندزدایی نشده اند خود داری کنید .

از مصرف غذاهای پخته شده که بیش از دو ساعت بیرون از یخچال در دمای محیط بوده ،خودداری گردد

حتی الامکان از شیر و لبنیات بصورت پاستوریزه استفاده نمایید.

در صورت استفاده از غذاهای کنسرو شده دقت نمایید که دارای مجوز و تاریخ مصرف بوده و نشتی، زنگ زدگی و بادکردگی نداشته باشد وقبل از مصرف به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.

از آب های بسته بندی، آب معدنی و آب شبکه عمومی شهری برای آشامیدن، تهیه غذا ، شستشوی دست و مسواک زدن استفاده نمایید.

در صورت عدم دسترسی به آب های بسته بندی، آب معدنی و آب شبکه عمومی شهری مطمئن، حتما قبل از استفاده از آب به مدت۲ دقیقه بجوشانید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا