تأثیر شیر مادر در طول عمر فرزند
مربی کشوری مشاور شیر دهی و ترویج تغذیه با شیر مادر گفت: عناصر موجود در شیر مادر ایمنی بدن نوزاد را بالا می برد و از انواع عفونت ها پیشگیری می کند.
به گزارش تجارت ایده آل، مژگان مظلوم مربی کشوری مشاور شیر دهی و ترویج تغذیه با شیر مادر در رابطه با پیرامون موضوع اهمیت تغذیه نوزاد با شیرمادر گفت: فرهنگ سازی در خصوص اهمیت تغذیه با شیرمادر انجام شده اما هنوز جای کار دارد.
وی افزود: تماس پوست با پوست مادر با نوزاد بلافاصله پس از تولد و تغذیه با پستان مادر اولین رابطه عاطفی مادر با نوزاد را آغاز میکند. شروع شیر دهی به این شکل با موفقیت انجام میشود و تا دو سال و حتی بیشتر ادامه مییابد.
اولین حس ایمنی نوزاد در آغوش مادر
مظلوم تصریح کرد: توصیه کارشناسان این است که تغذیه انحصاری با شیرمادر تا پایان شش ماه اتفاق بیفتد و بعد از آن تغذیه کمکی در کنار شیرمادر قرار میگیرد و تدوام تغذیه با شیرمادر تا پایان دو سال ادامه مییابد. نوزاد اولین ایمنی را در آغوش مادر، تغذیه با شیرمادر و تماس پوست با پوست دریافت میکند.
وی با بیان اینکه این ایمنی در بدن نوزاد شروع به تشکیل شدن میکند اظهار کرد: کودک با تغذیه از شیر مادر با دریافت سلولهای زنده، عوامل ایمنی زا، هورمونهای لازم و کربوهیدراتها رشد میکند.
مربی کشوری مشاور شیردهی و ترویج تغذیه با شیرمادر مطرح کرد: عناصر موجود در شیرمادر ایمنی بدن نوزاد را بالا میبرد و از انواع عفونتها پیشگیری میکند. اگر نوزادی که از شیرمادر تغذیه میکند مبتلا به بیماری شود شدت بیماری کمتر است و احتمال بستری کاهش مییابد.
وی افزود: تغذیه انحصاری با شیرمادر میتواند در کاهش ابتلاء به دیابت نوع یک و بیماریهای قلبی و عروقی در بزرگسالی مؤثر باشد. مزایای شیرمادر در طول عمر با فرزند خواهد بود و فقط منحصر به دوران شیردهی نیست. اگر مادر تغذیه مناسبی داشته باشد و کلسیم را به شکل مکمل دریافت کند بهتر است. بعد از شیر گرفتن نوزاد کلسیم جایگزین خواهد شد و ثابت شده مادرانی که با شیر خود نوزاد را تغذیه کرده اند کمتر دچار پوکی استخوان شده اند.
مظلوم در رادیو گفتگو افزود: بادام و کنجد منبع خوبی برای کلسیم هستند و نگرانی در این مورد وجود ندارد. شیر دادن زمینه ساز پوکی استخوان برای مادر نمیشود. ارتباط میان مادر و شیرخوار در حین شیر دادن اهمیت دارد.
مهر